(ВИДЕО) Древно Тракийско светилище край село Небеска, заснето с дрон


Съвсем мъничко можем да намерим в интернет пространството за това мистично, магическо място, едва докоснато от ръцете на съвременния живот; място, където сякаш самото Време тихо е приседнало и си почива... Причудливи скални феномени, ниши, навярно обитавани преди много, много години красят тези земи. Съвсем наблизо се намира Перперикон, който е бил активно място преди близо осем хиляди години. Може би историята тук не е твърде различна?

Ако ви харесва материала, можете да го подкрепите, като влезете на тази страничка и дадете глас за снимката, участваща в международен конкурс.

А видеото вижте сега:



Ако искате да научите повече, това място се намира всъщност лесно с картите на Гугъл - потърсете село Небеска. Пърят до там се вие китно и безбрежно, ту се изкачва, ту се спуска - всред нови и нови скални образования, разкривайки божествена гледка почти след всеки завой. А когато спрете в Небеска, там времето е в покой. Стари, каменни къщи, някой от които - частично съборени, но дори и така, навяващи странна комбинация от уют и вечност ще ви посрещнат. Няколко черни пътя, странно кръстосващи се, изграждат инфраструктурата на селото - а леко в страни е и вашата пътека. Веднъж поели по нея, скоро ще се озовете на прага на този друг свят - място, все още запазило духът на траките - така силен, така ярко усещащ се с всеки полъх на прохлания планински вятър, че сякаш човек просто не може да не се загледа в безкрая и да не почувства онези далечни времена съвсем близо, ето тук... в сърцето.

Можете да откриете още подобни материали на страничката на фотографа Светлин Маринов

Благодаря.